dijous, 8 d’abril del 2010

Treballem la motivació perquè els nostres alumnes aprenguin amb més qualitat.


Bon dia companys i companyes,

Últimament, en les darreres classes hem parlat bastant de la motivació que cal que tinguin els alumnes per tal d'aprendre a llegir i a escriure. En aquest espai vull fer una petita reflexió sobre el tema per tal de remarcar la importància que té que els nostres alumnes estiguin motivats per poder treballar de forma significativa i funcional per aquests.

La motivació desenvolupa aquell interès que té l'alumne pel seu propi aprenentatge i per activitats que el condueixen a aquest. L'interès es pot adquirir, mantenir o augmentar en funció dels elements intrínsecs (característiques individuals de l'alumne, expectatives de futur...) i dels extrínsecs (ambient de l'aula, relació amb els altres companys...).

Per aconseguir això, cal que els professionals de l'ensenyament estiguin totalment formats a través de diversos cursos o assessoraments per tal que aquests es plantegin un triple objectiu en la seva acció motivadora que es desenvolupa dia a dia amb els seus alumnes.

Aquests triple objectiu, que tot psicopedagog cal que el segueixi com a màxima de l'ensenyament de la motivació, fa referència a què, el docent ha de:


**Suscitar l'interés dels alumnes animant-los constantment.

**Dirigir i mantenir l'esforç i l'interès per continuar treballant.

**Aconseguir l'objecitu de l'aprenentatge fixat.

El docent a més, cal que tingui en compte que cada alumne es motiva per raons diferents i cal que aquestes les tingui controlades per tal d'arribar a tots els alumnes per igual de forma profunda.

La motivació dels alumnes ve donada per diversos factors i elements que els docents i la família han d'utilitzar per tal d'augmentar-la. Per això, acabo facilitant-vos una presentació en la qual trobareu una sèrie d'estratègies útils per motivar els alumnes per la lectura. Aquesta proposta ens ofereix diverses eines teòriques i pràctiques per tal de duu a terme exercicis per treballar la motivació amb els alumnes des de l'escola i des de casa.

Bé doncs, a veure que en penseu de tot això... ha comentar s'ha dit!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada