diumenge, 9 de maig del 2010

Les Unitats d'Escolarització Compartida (UEC) per combatre els problemes de conducta l'ESO.

Bona nit amics i amigues,

Aquesta darrera entrada fa referència a les possibles solucions que podem donar a alumnes amb problemàtiques de conducta a l’ESO. A primària, els alumnes amb conductes antisocials i comportaments desajustats podem donar-los resposta a través de les diferents tècniques donades en les dues entrades anteriorment desenvolupades en aquest bloc. En canvi, a l’ESO podem trobar...

La UEC, és a dir, les unitats d’escolarització compartida com un recurs psicopedagògic. Aquestes institucions han estat creades per tal de garantir l’atenció educativa necessària a l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. Aquestes unitats només es desenvolupen a l’educació secundària obligatòria i de manera excepcional amb alguns alumnes els quals podran seguir part dels ensenyaments corresponents a aquesta etapa en unitats d’escolarització compartida (UEC), on se’ls oferiran activitats específiques adaptades a les seves necessitats.
El perfil d’alumnat que assisteix en aquestes aules són alumnes que hauran d’haver cursat, primer d’ESO o bé tenir, com a mínim 14 anys i en cap cas més de 16. Aquest alumnat presenta:
Desajustos conductuals greus que es manifestin en situacions d’agressivitat o violència que posin en perill la convivència del centre i les interrelacions amb els seus companys i companyes.
Absentisme injustificat, rebuig escolar, existència de conductes predelictives greument perjudicials, contraris a les normes de convivència del centre.

Per aquest motiu, el Departament d’Educació ha arribat a acords amb determinades entitats i corporacions locals per poder oferir aquestes activitats complementàries, des de les unitats d’escolarització compartida (UEC), considerant l’experiència i l’especialització en l’atenció a joves amb risc de marginació, amb trets d’inadaptació social, amb conductes agressives, predelictives o d’altres de naturalesa similar.
Cal dir que l’escolarització en aquestes unitats comportarà una escolarització compartida amb el centre docent en què l’alumne/a estigui matriculat, del qual continuarà depenent als efectes acadèmics i administratius.

Per més informació podeu consultar a:

Espero que trobeu interessant el recurs, gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada