dilluns, 10 de maig del 2010

Una bona resposta de del mateix Institut: L'aula oberta.

Bon dia fidels seguidors i seguidores,
Avui us presento, l'aula oberta, com un altre recurs per afrontar les dificultats d’aprenentatges referents a la conducta i comportaments dels adolescents. A diferència del recurs de la UEC, l’aula oberta es desenvolupa al centre, és a dir, a les mateixes instal•lacions d’aquests, en el qual els alumnes cursen l’ESO. Aquesta opció es basa en una experiència i formació fonamentada amb la interacció educativa.

L’aula oberta pretén configurar-se com una experiència educativa integrada d'atenció a la diversitat, entenent aquesta com a intervenció educativa comunitària en la qual els diferents agents de l'entorn de l'escola participen conjuntament en la identificació i en la solució de problemes educatius de forma corresponsable. Té com a objectius la millora de l'èxit escolar i promoure l'adquisició d'habilitats per al desenvolupament personal, social i laboral.

Un altre dels seus objectius principal és configurar-se com una nova resposta a les necessitats d'intervenció específiques no cobertes, per resoldre situacions de fracàs escolar i de risc d'absentisme que implica tot sovint la no acreditació en acabar l'etapa obligatòria. D’aquesta manera, i gràcies a l’aula oberta, s’ofereix a l’alumnat el qual té uns baixos nivells acadèmics o un comportament desajustat al medi, d’entre d’altres característiques, l’oportunitat d’obtenir el Certificat de l’Educació Secundària Obligatòria.
A més, se’ls ensenya algun ofici ja que, a part de les matèries instrumentals (Llengua Catalana, Llengua Castellana i Matemàtiques) i d’altres com Educació Física, Informàtica, Tecnologia i/o Tutoria, realitzen petites estades formatives a les empreses locals que tenen un conveni amb l'institut.

Personalment, penso que aquesta és una bona solució per alumnat amb dificultats d’aprenentatge referents a la seva conducta ja que els ajuda a tenir una motivació per anar a l’escola, a millorar de forma positiva el seu autoconcepte, a augmentar les bones interrelacions interpersonals...

Tot seguit, i per acabar, us presento una sèrie de webs d’interès de diversos exemples d’aules obertes:

http://aula-oberta.blogspot.com/

http://blocs.xtec.cat/aulesobertesiestorreforta/

http://laclasemata.blogspot.com/

http://perso.wanadoo.es/luismalvarez1/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada