dijous, 11 de març del 2010

Si els pares llegeixen més, els seus fills seran més bons lectors?

Bon dia amics i amigues!!!
Bé, avui us presentaré notícies referents al bloc 2, aquest s'endinsa en el món de les DA de la lectura i de l'escriptura. El tema que us tractaré fa referència als aspectes que vam comentar el primer dia que vam començar a desenvolupar el bloc 2 a classe, vam veure un vídeo en el qual es parlava de l'inici de la lectura i després ens van sorgir comentaris tan interessants sobre el fet de què si els pares i mares són bons lectors/es, els fills i filles seran bons lectors/es i a la inversa, si els pares i mares no són bons lectors/es, els fills i filles tampoc seran bons lectors/es.
Així doncs, el consell que, normalment, se'ls dóna als pares i mares quan no són bons lectors és que llegeixin més amb els seus fills però a vegades, pot resultar una activitat molt monòtona buscar una estona per llegir i posar-nos a llegir els dos conjuntament.
Dediqueu alguns minuts a aquest link sius plau...

http://www.educa.madrid.org/web/cc.sanjosebegona.madrid/web_profes_maestros/web_maestros/doc_planlector/padres.pdf

Una vegada heu fet un cop d'ull al article cal destacar que aquest ens fa reflexionar sobre la importància de la lectura i ens proporciona consells per tal d'incitar a llegir als nostres fills i filles i aporta activitats de lectura que es poden desenvolupar a casa amb els nostres nens i nenes per tal de motivar-los i útils perquè s'endinsin en el món de la lectura.

Aquestes activitats són útils per compartir la lectura entres pares i mares i fills i filles. Totes elles són totalment útils, senzilles i quotidianes. Per exemple:

  • Fer llistes de la compra o llistes del material que necessitem per anar a la piscina, buscar notícies al diari, fer el menjar seguint una recepta culinària, etc.

Així doncs, no només té beneficis referents al fet de fomentar l'hàbit de lectura, sinó que també ens ajudarà a compartir experiències amb els nens i nenes, tenir una comunicació i relació més profunda i descobrir el món a través de la literatura d'entre d'altres aspectes.

A més, pels infants que presenten DA de la lectura i l'escriptura els anirà molt bé perquè els motivarà molt veure que els seus pares i mares es preocupen per aquests i els dediquen temps ajudant-los a millorar el seu nivell de comprensió lectora, d'expressió verbal, augmentant la seva autoestima i motivació, etc.

Per acabar només dir que la resposta a la pregunta del titular és SÍ, està demostrat que si els pares i mares ens impliquem en la lectura, els fills i filles també ho faran i, per tant, seran més bons lectors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada